Home About me What people say What to expect Portfolio Contact Details

Click here for contact details

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Designer Sue  design Dursley  Gloucestershire, Cotswolds

Family Garden in Dursley Back to Portfolio

Throughout the garden climbing plants have been added to the walls and fences making the edges of the space feel softer. Just four months after planting everything is settling in and starting to grow nicely. In a year or so the garden will look much more lush and full.

The owners of this small town garden in Dursley wanted a sanctuary from their busy lives. They wanted the garden to be an extension to their home giving them more room, space to relax in and a space for their children to play outside.  When I first met them the garden was unloved and a place they rarely used.

They had strong ideas on the structure they wanted but were overwhelmed at the choice of plants available and didn’t know what to select. They realised that they needed help to create a garden that worked for them and gave them a space that they could use and appreciate all year round.

They had previously spent a lot of money on plants and were now keen to avoid costly mistakes.

The border on the right already contained pleached trees. Structural planting has been added, softened with tall grasses which will move in the wind.

Looking across the garden, the raised bed is filled with a mixture of plants, including some smaller grasses which soften the front edge.

The owners are delighted with the transformation and the positive effect it has had on their lives.

The end of the garden has been devoted to the children, with a new playhouse and plenty of room for a sand pit. The area is partially screened by new trees and planted borders which will grow and mature to make the space feel more cosy and secluded - a perfect den. The trees will obscure the edges of the garden, making it feel longer.

After

Before

Before

After